Because I Carry
/

A New Years High Tea

 

Hej! 
Ik ben Annemieke. 
Dochter, zus, vrouw, moeder, vriendin en juf. 
Toen de vluchtelingenstroom een aantal jaar geleden op gang kwam vond ik het afschuwelijk om alle beelden te zien en te bedenken wat die mensen allemaal al niet meegemaakt hadden. Thuis, in hun eigen land, waar ze alles en iedereen achter moesten laten door de oorlog. Onderweg, alle gevaren en onzekerheden... 
Een collega zamelde op school rugzakjes met speelgoed in voor vluchtelingenkinderen. Natuurlijk deed ik daar ook aan mee. Samen met mijn kinderen vulde ik twee rugzakjes.  

We zijn inmiddels enkele jaren verder, het drukke leven gaat gewoon door. En toch was er steeds een stemmetje in mijn achterhoofd: “doe eens wat, 2 rugzakjes vullen met speelgoed is gewoon niet genoeg”. 

Op Instagram kwam ik bij toeval een online veiling tegen van trueartofgivingKleine bedrijven sponsoren producten voor een veiling en de volledige opbrengst van de veiling komt ten goede aan non profit organisatie Because We Carry. 
Een prachtig initiatief van 3 Amsterdamse vrouwen die samen besloten om in plaats van toe te kijken, gewoon te gaan doen! Zij richten zich met name op moeders en kinderen op Lesbos (check alsjeblieft even www.becausewecarry.org voor mooie filmpjes en verhalen) 

Nu er wederom een nieuwe vluchtelingenstroom op gang is gekomen en ik las over het speciale project I Carry kan ik niet anders meer dan handelen.  Na een korte brainstorm heb ik besloten om een benefiet high-tea te organiseren waarbij 100% van de opbrengst op de rekening van Because We Carry gestort zal worden. Met die bijdrage ondersteunen we het project waarbij er een container geplaatst zal worden in Moria. Waar vrouwen vanaf 38 weken tot 4 weken na de bevalling terecht kunnen voor rust, advies, veiligheid en aandacht. Er zullen continu 2 vrouwelijke vrijwilligers zijn om voor deze vrouwen te zorgen en een gevoel van veiligheid te bieden. 

Een fantastisch project waar ik met alle liefde, op mijn manier, aan mee wil werken. #nietlullenmaarpoetsen 
Doe je mee? 

Liefs, 
Annemieke